Het belangrijkste arbeidsmarkt nieuws uit de gezondheidszorg

Naast actuele vacatures vindt u op Zorgmanagerbanen.nl ook het belangrijkste nieuws uit de gezondheidszorg.

 • Nieuw lid Raad van Bestuur Laurentius Ziekenhuis

  04-10-2019 - Per 1 oktober 2019 start drs. Theo Bos (64) als lid Raad van Bestuur a.i. in het Laurentius Ziekenhuis. Hij wordt benoemd voor de duur van 6 tot 9 maanden. Samen met voorzitter Marja Weijers zal hij de tweehoofdige Raad van Bestuur vormen. Lees het hele artikel »

 • Vincent van Rijswijk start als bestuurder bij Amsta

  04-10-2019 - Amsterdam, 1 oktober 2019 - Vincent van Rijswijk start per 1 december als lid raad van bestuur bij zorginstelling Amsta. Samen met voorzitter Petra van Dam vormt hij de raad van bestuur van de Amsterdamse zorgorganisatie. Lees het hele artikel »

 • Dick Gorris volgt Walter Balestra op bij ZorgDomein

  04-10-2019 - Breukelen - Walter Balestra is per 1 oktober teruggetreden als CEO van ZorgDomein. Dick Gorris, sinds drie jaar CCO bij het bedrijf, volgt hem op. Balestra blijft bij ZorgDomein betrokken als grootaandeelhouder en actieve voorzitter van de Raad van Commissarissen. Lees het hele artikel »

 • 5 procent van de Nederlanders solliciteert via Facebook, Instagram en Snapchat

  05-08-2019 - 5 procent van de Nederlanders solliciteert wel eens via Facebook, Instagram en Snapchat. Meer dan de helft is op de hoogte van vacatures die op deze manier verspreid worden (58%). Jongeren van 18 tot en met 34 jaar zijn er vaker bekend mee (65%) dan Nederlanders tussen de 35 en 49 jaar (57%) en 50 tot 65 jaar (49%). Dit blijkt uit onderzoek van Pro Contact onder ruim 1000 Nederlanders die gebruikmaken van deze social mediakanalen. Opvallend is dat laagopgeleiden bijna twee keer zo vaak hebben gesolliciteerd via Facebook, Instagram en Snapchat (17%) dan hoogopgeleiden (9%). Lees het hele artikel »

 • Ontwikkeling ICT-kennis staat stil bij de helft van de zorgmedewerkers

  29-07-2019 - Eindhoven – Slechts de helft (52%) van de Nederlandse zorgmedewerkers bezit meer ICT-kennis dan twee jaar geleden. De ontwikkeling hiervan heeft in deze periode voor velen in de zorg dus stilgestaan. En niet zonder gevolg: slechts 49 procent van de zorgverleners vindt dat zij genoeg know-how van ICT hebben om hun werk goed te kunnen doen. Dit blijkt uit onderzoek van Ictivity, IT-dienstverlener gespecialiseerd in managed services, IT-adoptie en online werkplekken. Aan het onderzoek hebben ruim 500 medewerkers deelgenomen die werkzaam zijn binnen Nederlandse zorginstellingen. Lees het hele artikel »

 • Nog meer ziekenhuizen failliet in komende jaren, volgens 7 op 10 zorgprofessionals | Tweederde zegt: het ontbreekt aan goede bestuurders en managers in de zorg

  18-07-2019 - 69 procent van de zorgprofessionals denkt dat er in de komende jaren nog meer Nederlandse ziekenhuizen failliet zullen gaan. Dat blijkt uit onderzoek dat financieel detacheerder FBD liet uitvoeren door Panelwizard onder 1.118 zorgmedewerkers. Ook geeft 67 procent aan dat het in de zorg (vaak) ontbreekt aan goede bestuurders en managers. Lees het hele artikel »

 • St. Anna Zorggroep en GGzE tekenen intentieverklaring samenwerking integrale zorg

  18-07-2019 - St. Anna Zorggroep en GGzE gaan onderzoeken welke nieuwe en innovatieve samenwerkingen zij kunnen opstarten. Ingrid Wolf, voorzitter raad van bestuur St. Anna: “Ik zie een grote toegevoegde waarde van onze samenwerking voor de kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg.” Joep Verbugt, voorzitter raad van bestuur GGzE: “Ouderenzorg en chronische zorg zijn belangrijke speerpunten in beide organisaties. We zijn er van overtuigd dat we met een integrale aanpak nog meer kunnen bereiken voor onze patiënten/cliënten.” Lees het hele artikel »

 • Raad van Toezicht Laurentius Ziekenhuis Roermond treedt af

  15-07-2019 - De Raad van Toezicht van het Laurentius Ziekenhuis heeft besloten om per 13 juli 2019 zijn functie neer te leggen. Er was sprake van een bestuurlijk conflict tussen de Raad van Toezicht en de Raad van Bestuur over de werkwijze rondom het aantrekken van een tweede bestuurder. Daarnaast was er een conflict tussen de Raad van Toezicht en de Ondernemingsraad over de overschrijding van de zittingstermijnen van de voorzitter en vice-voorzitter van de Raad van Toezicht. Ondanks diverse gesprekken en bemiddelingspogingen zijn partijen helaas niet tot elkaar gekomen. Lees het hele artikel »

 • Bergman Healthcare Clinics breidt uit naar Scandinavië met voorgenomen overname Memira oogklinieken

  09-07-2019 - Bergman Healthcare Clinics kondigt vandaag de voorgenomen overname aan van Memira, een leidende keten van focusklinieken voor refractieve oogzorg in Zweden, Noorwegen en Denemarken. Met de overname breidt de Nederlandse marktleider op het gebied van planbare medische zorg door middel van focusklinieken met leidende posities op het gebied van orthopedie en (refractieve) oogzorg haar succesvolle concept verder uit in Scandinavië. Lees het hele artikel »

 • CWZ en HAN ondertekenen convenant voor samenwerking op gebied van patiëntenlogistiek

  05-07-2019 - De ziekenhuiszorg kan beter worden door deze slimmer te organiseren. Meer kennis over zorglogistiek leidt tot kortere wacht- en doorlooptijden en een efficiëntere bedrijfsvoering. Om deze reden wisselen HAN University of Applied Sciences (HAN) en CWZ expertise uit en ontwikkelen ze samen nieuwe initiatieven. Vandaag is deze samenwerking bezegeld tijdens het symposium ‘Zo plan je de beste patiëntreis’. Lees het hele artikel »

 • Persoonsgegevens in gevaar: kwart zorgverleners maakt zich zorgen om privacy cliënten

  05-07-2019 - Voor ruim een kwart (28%) van de zorgverleners is de privacy van cliënten reden tot zorg. Niet onterecht, want bij 26 procent van de zorgverleners komt de privacy van cliënten weleens in het geding. Dit blijkt uit onderzoek van Ictivity waaraan ruim 500 medewerkers hebben deelgenomen die werkzaam zijn binnen Nederlandse zorginstellingen. Lees het hele artikel »

 • Initiatiefnota GroenLinks: meer macht naar de professional

  02-07-2019 - Kathalijne Buitenweg, Corinne Ellemeet, Paul Smeulders en Lisa Westerveld, allen Tweede Kamerleden van GroenLinks, bepleiten een betere machtsbalans tussen de bestuurders en medewerkers bij de politie, in zorginstellingen en op scholen. Daarom dienen zij vandaag de initiatiefnota “Samen de baas” in bij De Tweede Kamer. Daarin staan voorstellen die professionals meer grip geven op hun eigen werk. Lees het hele artikel »

 • Katja Hoorn nieuwe voorzitter Raad van Bestuur Reade

  02-07-2019 - Katja Hoorn is per 1 oktober 2019 benoemd tot voorzitter Raad van Bestuur van Reade. Zij vormt vanaf dan samen met Toine Vogels het bestuur. Hoorn volgt Jos Buijs op die vanwege zijn pensioen Reade verlaat. Lees het hele artikel »

 • Ate van der Zee nieuwe bestuursvoorzitter Universitair Medisch Centrum Groningen

  02-07-2019 - Prof. dr. Ate van der Zee wordt de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van het UMCG. De huidige vicevoorzitter volgt per 1 november 2019 Jos Aartsen op. Lees het hele artikel »

 • Ziekenhuizen financieel steviger in het zadel

  02-07-2019 - De financiële positie van ziekenhuizen in Nederland is in 2018 verder verbeterd. Vrijwel alle financiële ratio’s zijn licht gestegen. Ook kunnen de ziekenhuizen beter tegen een stootje. Het eigen vermogen is opgelopen tot € 6,9 miljard. Daarnaast bevinden minder ziekenhuizen zich in de gevarenzone: slechts zes ziekenhuizen schrijven rode cijfers in 2018, vooral veroorzaakt door incidentele oorzaken. Toch zijn er ook zorgen: de krappe arbeidsmarkt raakt ziekenhuizen ook in financiële zin. Naast een forse toename (+39%) van het aantal moeilijk vervulbare vacatures, moeten ziekenhuizen tegen hoge kosten externe krachten inhuren. Dit leidt onder meer tot een toename (+4,6%) van de bedrijfslasten. Lees het hele artikel »

 • AH to go op OK

  26-06-2019 - Erasmus MC en Albert Heijn openen AH to go in operatiekamercomplex Lees het hele artikel »

 • Inschrijving Nationale HR Zorg Award 2019 geopend| Welke zorgorganisatie heeft het beste project voor meer werkplezier?

  23-06-2019 - Na succesvolle edities in 2017 en 2018, met meer dan 100 inzendingen, is nu de inschrijving voor de derde editie van de Nationale HR Zorg Award geopend. Elke zorgorganisatie in Nederland is van harte uitgenodigd om een project in te sturen dat bijdraagt aan meer werkplezier. Inschrijven kan tot 14 augustus 2019 via www.hrzorgaward.nl. Lees het hele artikel »

 • Lodewijk de Beukelaar nieuwe voorzitter Raad van Bestuur

  14-06-2019 - Met ingang van 1 september 2019 heeft de Raad van Toezicht van het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) Lodewijk de Beukelaar benoemd als voorzitter Raad van Bestuur. Lees het hele artikel »

 • Zorgmedewerkers hebben weinig vertrouwen in actieplan (Ont)Regel de zorg

  14-06-2019 - Meerderheid ervaart geen afname in de regeldruk. Slechts één op de vijf (22%) zorgmedewerkers gelooft dat het actieplan (Ont)Regel de zorg verbeteringen gaat opleveren binnen de sector waarin zij werkzaam zijn. Tot op heden merken zij weinig van het plan dat inzet op minder regels voor zorgverleners en meer tijd voor de cliënt. Zo ervaart slechts iets meer dan een derde (36%) van de zorgmedewerkers minder papieren rompslomp en zegt slechts 28 procent tijd te besparen sinds de introductie van het plan. Dit blijkt uit onderzoek van Ictivity in samenwerking met onderzoeksbureau Markteffect. Aan het onderzoek hebben ruim 500 medewerkers deelgenomen die werkzaam zijn binnen Nederlandse zorginstellingen. Lees het hele artikel »

 • Mark Van Houdenhoven treedt toe tot de raad van toezicht van Het Oogziekenhuis Rotterdam

  07-06-2019 - De raad van toezicht van Het Oogziekenhuis Rotterdam heeft de heer prof. dr. M. (Mark) Van Houdenhoven benoemd als lid van de raad van toezicht en tevens als lid van de auditcommissie financiën. Mark Van Houdenhoven volgt Jeroen van Breda Vriesman op die als gevolg van het bereiken van de statutaire zittingstermijn van 8 jaar per 1 april jl. afscheid heeft genomen. Lees het hele artikel »

Meer vacatures in de zorg bekijken?

Direct de laatste relevante vacatures in uw mailbox ontvangen?

Vacature alerts